[email protected]

Anvelope iarna

Avantajele folosirii de anvelope cu crampoane pe timp de iarna

Anvelopele auto de iarna trebuie sa doteze autovehiculele o data ce temperaturile scad sub 7 grade Celsius, pentru a va bucura de deplasari in deplina siguranta.

Modelele de anvelope iarna sunt anume fabricate pentru a intampina temperaturile scazute, inclusiv pe carosabil umed, inzapezit sau acoperit de pelicula de gheata.

Daca ar fi sa comparam performanta unor cauciucuri iarna si performanta unor anvelope de vara in ceea ce priveste distanta de franare, la o distanta de aproximativ 80 km/h, distanta de franare va fi de aproape 40 m pentru anvelopele de vara, si 35 de metri pentru anvelopele de iarna, deci o distanta de minim 5 metri, diferenta uriasa cand vine vorba despre siguranta in trafic. Acest lucru este posibil datorita faptului ca anvelopele de iarna au o concentratie mai mare de lamele si canale cu o mai mare adancime, ceea ce sporeste nivelul de aderenta, dar si evacuarea mai rapida a apei acumulate.

Profilul caii de rulare caracteristic unei anvelope de zapada, consta de obicei in prezenta unor caneluri cu blocuri solide, avand un spatiu mai mare intre ele, distingandu-se astfel de cele de vara.

In concluzie, anvelopele de iarna sunt special create pentru a face fata temperaturilor extreme si carosabilului inghetat, umed sau inzapezit, fara a pune in pericol viata soferului sau a celorlalti participanti la trafic.

Categories

Contact Us

Contact: Baosen Tyre

Phone: 0532-87961819

Tel: 0532-87961819

Company: Qingdao Baosen Tyre Co.,LTD

Add: No.10 Liaoyang East Road Qingdao China

Scan the qr codeClose
the qr code