[email protected]

Alumiinivanteet

Alumiinivanteet, esimerkiksi 4 x 100 tarkoittaa pyöränpulttien määrää ja niiden keskikohdan kautta kulkevan ympyrän halkaisijaa millimetreissä. Eri autoillamerkeillä on eri pulttijako, tämän takia kaikki vanteet eivät sovi kaikkiin autoihin. Pulttijaon halkaisijan voit tarkistaa mittaamalla kahden pultin välisen etäisyyden. Nelipulttisessa vanteessa mittaat pyörännavan yli, pultinreiän ulkoreunasta vastakkaisen pultinreiän sisäreunaan.
Aluvanteiden pulttijako

ET - Offset
ET eli offset tarkoittaa pyörän keskiviivan ja pyörännavan välistä etäisyyttä millimetreissä.
Jos ET luku on miinusmerkkinen vanteen pulttiryhmä siirtyy sisäänpäin, ja tuo käytännössä vannetta renkaineen ulospäin. Positiivinen ET taas tuo pulttiryhmää vanteen ulkopintaan päin, eli paikallaan ollessaan vanne renkaineen on sisempänä. Jos siis valitset vanteen jossa on pienempi ET kuin alkuperäisessä vanteessa, pyörä ei välttämättä mahdu enää pyöränkoteloon. Jos taas valitset suuremman ET:n pyörä voi mennä liian sisälle ja hangata esimerkiksi iskunvaimentimeen tai jarruosiin. Kannattaa valita mahdollisimman lähellä alkuperäistä oleva ET luku . Pääsääntöisesti +-10 mm ei haittaa eikä aiheuta ongelmia. Jos autoon halutaan lisää näkyvyyttä ulkoasuun, niin kannattaa ostaa pienemmällä ET:llä olevat vanteet. Nämä levittävät vannetta ulospäin ja saavat renkaat tulemaan lähemmäksi lokasuojaa. Pienempi ET kasvattaa auton raideleveyttä, Suomen lain mukaan sitä saa kasvattaa vain 30mm.
ET offset emerkintä vanteissa

Keskireikä
Keskireijän koko merkitään millimetreissä. Keskireiän mitat on syytä tarkistaa ennen uusien vanteiden tilaamista. Jos keskireikä on liian pieni, niin vanteet eivät sovi paikoilleen. Jos reikä on liian suuri, niin sekään ei ole hyväksi, koska vanne voi alkaa pomppimaan yli 80km/h vauhdeissa. Suuremman keskireijän voi vielä korjata ostamalla siihen sopivat soviterenkaat.

Categories

Contact Us

Contact: Baosen Tyre

Phone: 0532-87961819

Tel: 0532-87961819

Company: Qingdao Baosen Tyre Co.,LTD

Add: No.10 Liaoyang East Road Qingdao China

Scan the qr codeClose
the qr code